IGF Srbija
04.05.2222.

Predložite teme razgovora za IGF Srbija

Srpski forum o upravljanju internetom (IGF Srbija) biće održan 26. maja u organizaciji Fondacije „Registar nacionalnog internet domena Srbije“ (RNIDS), Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, Diplo fondacije, Internet društva Srbije (ISOC), ogranak Beograd, kompanije Gransy, a uz podršku kancelarije Poverenika za zaštitu ravnopravnosti, Share fondacije i drugih.

Pozivamo predstavnike državnog i privatnog sektora, civilnog društva, internet zajednice i akademskih organizacija, kao i sve zainteresovane da se već sada uključe u razgovor i predlože teme koje će biti deo programa i predmet diskusija predstojećeg foruma.

Popunite anketu – izaberite neku od ponuđenih tema ili predložite svoju.

IGF Srbija biće održan u Domu omladine Beograda i onlajn. Zainteresovani će biti u prilici da i putem interneta prate i učestvuju u diskusijama. Više informacija o programu i prijavi za konferenciju biće uskoro dostupno na igf.rs.

IGF Srbija predstavlja forum za diskutovanje i oblikovanje nacionalnih digitalnih politika, otvoren za učešće svih zainteresovanih strana. Organizuje se kao nacionalna inicijativa u okviru globalnog Foruma o upravljanju internetom (IGF) pod okriljem Ujedinjenih nacija, a u skladu sa Strategijom razvoja informacionog društva i informacione bezbednosti u Republici Srbiji za period od 2021. do 2026.

Upravljanje internetom predstavlja razvoj i primenu zajedničkih principa, normi, pravila, postupaka pri donošenju odluka i programa koji oblikuju evoluciju i korišćenje interneta, od strane vlada, privatnog sektora i civilnog društva u njihovim specifičnim ulogama.